Nieuws


01-01-2011 WITAS introduceerd WITAS bestratingsklem.Met het oog op de steeds strenger wordende regelgeving in de Stratenmakersbranche heeft WITAS in 2010 een geheel nieuwe legklem ontwikkeld.
Deze klem werd na een uitgebreid proeftraject voor het eerst aan het grote publiek getoond op de Groene Sector vakbeurs in Hardenberg en mocht direct op veel belangstelling rekenen.
De klem kenmerkt zich door een eenvoudige multifunctionele opzet en is geschikt voor alle gangbare legverbanden en formaten. De legklem is leverbaar in drie uitvoeringen: Handmatig bediend, Half automatisch bediend en Volautomatisch bediend.
Meer informatie over deze noviteit kunt u vinden in de folder of neem contact met ons op, wij staan u graag te woord.

9-6-2008 Nieuwe Sunward SWE 70 Special voor Roelof Huizing cultuurtechniek te Witteveen!
Op maandag 9 Juni werd een gloednieuwe Sunward SWE 70 afgeleverd bij dhr. Huizing gevestigd te witteveen.
De machine, welke ook reeds te zien was op de TKD in Barneveld en in de diverse vakbladen, is op speciaal verzoek van, en in overleg met dhr. Huizing ontwikkeld en gebouwd.
Bijzonder zijn onder andere de verhoogde bovenwagen, extra brede rupsplaten en verstelbare onderwagen, die het mogelijk maken om op schouwpaden met een minimale breedte van 1,6 meter te werken met een bereik van 7,8 meter.
Tevens is de machine voorzien van een 5 meter brede Herder maaikorf, welke werd gemonteerd aan een door WITAS in eigen huis ontwikkelde en gebouwde draai- verlenggiek, waarmee het mogelijk wordt de maaikorf op in de lengterichting op het shouwpad te lossen.
Doorslaggevend voor de keuze voor dit concept op basis van een Sunward SWE 70 was voor dhr. Huizing dat de machine is voorzien van een zeer robuust opgebouwde onderwagen en een ruim bemeten hydraulisch systeem, zodat de machine zich uitstekend leent voor maaiwerk maar tevens buiten het seizoen is in te zetten voor grondverzet.
Wij wensen Roelof Huizing dan ook nog vele probleemloze maai en graafuren met deze bijzondere machine.

1-10-2007 WITAS wordt Sunward dealer voor oost Nederland!
WITAS is vanaf heden officieel dealer van Sunward (mini-) graafmachines en schrankladers.
Zie onze Sunward pagina voor meer informatie!

16-8-2007 WITAS nu ook voor uw periodieke veiligheidskeuringen
Vanaf heden kunt u bij WITAS ook terecht voor het laten uitvoeren van de verplichte jaarlijkse veiligheidskeuringen aan uw machines.
Door uw machines ons te laten keuren bent u ervan verzekerd dat uw materieel deskundig en objectief is gekeurd zodat u (bij goedkeuring) voldoet aan de geldende arboregels.

1-8-2007 Eigen proefstand in gebruik genomen!
WITAS heeft op 1 Augustus een eigen proefstand voor hydraulische componenten in gebruik genomen. Deze proefstand maakt het mogelijk om sneller en nauwkeuriger diagnoses te stellen en tevens pompen, ventielen en motoren opnieuw af te stellen na een revisie.
De computergestuurde proefstand is overigens geheel in eigen beheer ontworpen en gebouwd, zodat deze exact voldoet aan de eisen die WITAS aan een proestand stelt.
Zo kunnen drukken tot 600 bar en flows tot 300 l/min worden gemeten. Het maximale koppel dat de stand kan leveren bedraagt ca 300 Nm.