Achtergrond

WITAS (Willems Technisch Advies & Service) is in 2006 opgericht door ir. G.R. Willems nadat deze na enig wikken en wegen had besloten iets voor zichzelf te gaan opzetten

Wie is Richard Willems?

Richard Willems werd in 1978 geboren als zoon van een kleine wegenbouwer en de affiniteit met bouw en grondverzet materieel is hem dan ook met de spreekwoordelijke paplepel ingegoten.

Na het afronden van zijn studie Werktuigbouwkunde aan de Universiteit Twente heeft Richard Willems ruim vier jaar gewerkt als hoofd ontwikkeling en plaatsvervangend productieleider bij Werklust Holland BV, de enige Nederlandse producent van wielladers in het segment tussen 10 en 20 ton. Tijdens zijn betrekking bij Werklust viel het Richard op dat er naast de levering van een goed product nog twee belangrijke redenen voor Werklust klanten waren om voor dit merk te kiezen, enerzijds was dit een goede service van de geleverde machines, en anderzijds was dit het kunnen leveren van wielladers die exact volgens klantwens en in overleg met de klant waren gebouwd.
Deze constatering in combinatie met de jongensdroom om ooit iets voor zichzelf te beginnen waren voor Richard dan ook voldoende reden om zijn baan op te zeggen en WITAS te starten.